Ademcoaching

Ontdek de kracht van je adem!

Adem in – Adem uit. Hoe je met je ademhaling spanning los kunt laten.

 

Adem is de levenskracht van ieder mens en belangrijk voor je gezondheid. Iedere cel van het menselijk lichaam heeft zuurstof nodig voor groei en herstel. Maar liefst 95% van ons gedrag is onbewust, zo ook onze ademhaling. Maar je kunt je ademhaling wel bewust beïnvloeden.

Door spanning in het lichaam, benut je je ademhalingssysteem niet volledig. Soms ademen mensen te snel, te hoog of te diep en ervaren een opgejaagd, vermoeid of duizelig gevoel, je hebt last van hyperventilatie, burn-out, je slaap slecht, je bent constant moe of ervaart lichamelijke klachten.

Spanning kan van alles zijn: trauma’s, onverwerkte emoties of stress. Het kan iets zijn wat je recent hebt meegemaakt of van langer geleden. Soms zijn het weggestopte emoties. Een emotie wordt vaak als een negatief iets gezien en daarom stop je het weg. Het zet zich vast in je lichaam en kan klachten geven.

Tijdens de ademanalyse wordt al snel duidelijk waar blokkades zich in het lichaam bevinden. Er is geen leven zonder zuurstof! Daarom is het ook zo belangrijk om bewuster te worden van de manier waarop je ademt. Via verschillende ademhalingstechnieken open je het ademhalingssysteem en leer je een gezond adempatroon. Dit heeft een positieve invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Er ontstaat meer ruimte, rust & ontspanning in je hoofd en lichaam en je ervaart meer energie. Je komt tijdens een sessie in dieper contact met jezelf (bewustwording) en voelt wat er is. Tegelijkertijd adem je door! De lading mag eraf, zonder dat je erover hoeft te praten.

Geef jezelf letterlijk meer lucht!

 

Wat kun je verwachten?

Wanneer je een afspraak bij mij maakt, starten we met een intakegesprek en een ademanalyse. Aan de hand daarvan geef ik je een advies voor het vervolg.  Er zijn namelijk meerdere ademhalingstechnieken die ik kan inzetten, helemaal afhankelijk van jouw klachten c.q. voorkeur. Ook kan ik gebruik maken van acupressuur, om de energie in je lichaam weer beter te laten stromen.

 

De verschillende ademhalingstechnieken in het kort:
  1. Verbonden ademhaling (een krachtige ademhaling voor o.a. het loslaten van emoties)
  2. Wim Hof ademhaling (een krachtige ademhaling voor o.a. meer energie)
  3. Hartcoherentie ademhaling (een zachte ademhaling voor o.a. een het verminderen van stress en een positief gevoel)
  4. Daarnaast kan ik nog gebruik maken van verschillende ademhalingstechnieken vanuit de yoga.

 

Afspraak maken?   

De ademcoach sessies worden gegeven in mijn praktijk in Assendelft (Saendelft-west).

Tarief per sessie (particulier):

  • Intake & ademanalyse (1ste afspraak)                         – 45 min. – €50,-
  • Ademcoaching Hartcoherentie (vervolgafspraak)        – 30 min. – €35,-
  • Ademcoaching (vervolgafspraak)                                  – 60 min. – €60,-

 

 

Annuleren van de afspraak kan tot 24 uur van te voren. Wanneer je later annuleert, wordt deze afspraak in rekening gebracht.

 

Ademcoaching Yogastudio Krommenie