Yogadocenten

Monica BergsmaYoga docent Monica Bergsma

Samen met mijn man en 3 zonen woon ik in Assendelft. Al jaren volg ik zelf yogalessen en merk ik een positief effect voor mijn lichaam en geest. Door het beoefenen van yoga heb ik mijzelf beter leren kennen en voel ik meer innerlijke rust op de yogamat, maar ook in het dagelijks leven. De spieren in mijn rug en nek heb ik bewust leren loslaten (combinatie van houdingen en een juiste ademhaling), waardoor ik geen last van rugpijn meer heb.

Januari 2013 ben ik met de 2-jarige Hatha-yoga docentenopleiding bij Dirk-Jan Lust in Koog aan de Zaan begonnen en is yoga een steeds grotere rol in mijn leven gaan spelen. In december 2014 heb ik mijn diploma behaald. Daarnaast ben ook een gecertificeerd kinderyogalerares. De kinderyogaopleiding heb ik bij Helen Purperhart (Jip & Jan Academie) in Almere gevolgd.

Begin 2016 ben ik met de Yin Yoga docentenopleiding begonnen bij de BIVAG in Sneek en heb ik module I, II en III afgerond. Daarna ben ik doorgegaan met de vervolgopleiding, namelijk Yin Yoga Medicine. Deze bestaat wederom uit 3 modules en hierin staat de pathologie centraal in relatie tot de bijbehorende Yin Yoga houdingen. Module 1 richt zich vooral op het bekken, sacrum en lage rug. Module 2 richt zich op heup-, en knieklachten en module 3 op nek, schouders en armen. Dit is een supermooie aanvulling op de Hatha-yoga en het beoefenen van Yin voelt voor mij echt heel goed!

Graag wil ik je laten ervaren wat yoga voor jou kan doen en welke yogastijl het beste bij je past!

 


 

Marlous van den Heuvel

Ria van Voorthuizen

Silvia Caninhas Coelho