Privé Yin Yoga

Laat de stress en dagelijkse spanning los met een privé Yin Yoga sessie!

Yin yoga houdingen gericht op jouw behoefte met begeleiding, eventueel in combinatie met coaching. Er is voldoende rust, ruimte en aandacht voor jou, zodat je met een heerlijk ontspannen gevoel weer naar huis gaat.

Ook fijn om cadeau te geven!

 

Privé Yin sessie

Deze individuele begeleiding is voor diegene die iets extra’s nodig heeft (bij klachten) of wanneer je gewoon even heerlijk wilt ontspannen. Wanneer je chronische klachten (lichamelijk of mentaal) hebt en alleen Yin yoga niet voldoende verlichting biedt? Of heb je meer begeleiding nodig dan je in een groepsles kunt krijgen? Dan is er de mogelijkheid voor individuele Yin. Tijdens deze sessie gaan we samen onderzoeken welke houdingen voor jou de meeste verlichting bieden. Of wanneer je niet lekker in je vel zit en graag wat meer rust en ruimte in je hoofd en lichaam zou willen ervaren, dan is een privé yin sessie erg fijn!

Soms kan een een groepsles een te grote stap voor je zijn. Bijvoorbeeld als je onzeker bent over je niveau of je zorgen maakt om een blessure. Misschien heb je steeds terugkerende klachten? Kun je tijdens de (yin) yoga een houding niet optimaal uitvoeren of innemen? Individuele sessies helpen je hier op een ontspannen manier overheen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je een andere reden hebt, waardoor je graag privé sessies wilt volgen.

De privé yin sessies worden gegeven door Monica. Naast de basisopleiding Yin Yoga heeft zij zich verder verdiept door het volgen van diverse Yin Medicine modules, Yin master en verschillende bijscholingen.

 

assisted Privé Yin Yoga sessie
Assisted Yin (aanraking/begeleiding)

 

Privé Yin Yoga sessie (Yin Yoga Medicine) is speciaal gericht op:

 • rugklachten (o.a. SI-problematiek en hernia)
 • bekkeninstabiliteit en bekkenklachten
 • knie-, heup- en enkelklachten
 • schouderklachten (frozen scholder) en nekklachten
 • reuma, artrose en fibromyalgie.

 

Maar ook bij mentale klachten:

 • spanning en stress
 • burn-out
 • migraine
 • piekeren
 • vermoeidheid enz.

Of ter ontspanning, afgestemd op jouw wensen …. als cadeautje voor jezelf! 

 

Wat gebeurd er tijdens een privé-sessie?

Dat is helemaal afhankelijk van jouw wensen! Denk aan: Yin Yoga houdingen, meditatie, ontspanningsoefeningen, coaching, oscillaties*, Shiatsu massage enz.

Tijdens een individuele Yin sessie word je o.a. begeleid in diverse Yin houdingen en wordt je lichaam uitgenodigd zich te ontspannen (in spier- en bindweefsel – in lichaam en geest), zodat er ruimte ontstaat in het hele lichaam. Een sessie is heel ontspannend, maar kan ook veel losmaken: emotioneel, energetisch, maar ook is een kortdurende verergering van de klachten mogelijk. Belangrijk is om na de sessie eerst een kwartier te gaan wandelen, omdat het lichaam moet wennen aan de nieuwe stand.

Meestal zit er minimaal 2 weken tussen een individuele sessie, want het doel van de begeleiding is ook niet het rechtstreeks verhelpen van de klachten, maar dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt door de behandeling. Hier heeft het lichaam even tijd voor nodig.

*  Spierspanning corrigeren d.m.v. oscillaties: dit is zacht en passief bewegen in het ritme van het lichaam.

 

Afspraak maken?   

De intake vooraf gebeurd altijd via e-mail d.m.v. een vragenformulier. De sessie vindt plaats in onze studio in Krommenie.

Tarief per sessie:

 • 60 min. €60,- (5 sessies voor €275,- en 3 maanden geldig)

 

Een afspraak is mogelijk op:

 • maandag om 11.00 uur
 • dinsdag om 11.00 uur
 • donderdag om 11.00 uur

Of in overleg op een andere dag/tijdstip. 

 

Wil je liever persoonlijk een afspraak maken of eerst nog wat meer informatie ontvangen, neem dan contact op met Monica via: monica@yogastudiokrommenie.nl of 06-29122176.

Annuleren van de afspraak kan tot 24 uur van te voren. Wanneer je later annuleert, wordt deze privé-sessie in rekening gebracht.