Yin Yang Yoga

Yin Yang is een heerlijke combinatie les!

 

Een Yin Yang les richt zich op het versoepelen en versterken van bindweefsel, spieren en gewrichten. Het is een les waarin je zowel fysiek uitgedaagd wordt als geheel tot rust komt. Yin & Yang in balans!

We starten met het actieve Yang (Hatha) gedeelte, bijvoorbeeld met een aantal zonnegroeten, kracht en/of balanshoudingen. Soms houden we houdingen ook wat langer vast, waarbij de ademhaling ook erg belangrijk is. Tijd en zwaartekracht bieden je de ruimte om op een ontspannen manier je eigen grenzen te ontdekken en verleggen.

Na het actieve deel, gaan we langzaam door in het rustig verstillende deel … de Yin yoga. In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen. Je hoeft niet meer intensief te bewegen, maar kunt juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Yin Yang Yoga Yogastudio Krommenie
Yin & Yang

Yin verwijst naar het onbeweeglijke in ons lichaam: het bindweefsel en gewrichten omdat zij stijf en weinig elastisch zijn. Dit in tegenstelling tot onze spieren. Die worden gerekend tot yang omdat ze zacht en elastisch zijn. Veel sporten richten zich op het yang element waarbij de focus ligt op het aanspannen van spieren. Soepelheid van gewrichten en bindweefsel wordt daarbij vaak vergeten terwijl juist die soepelheid essentieel is om blessures te voorkomen en het lichaam fit te houden. Balans daar draait het allemaal om!

Belangstelling?

Dankzij het rustige tempo is een Yin Yang les door iedereen (beginners en gevorderden) te volgen. Kortom, een dynamische en verstillende yogales die zowel intensief maar vooral ook meditatief van aard zal zijn. De les eindigt met een diepe ontspanning. Na afloop zul je zowel verkwikt als ontspannen naar huis gaan.

Meer informatie over Yin yoga kun je hier vinden.