Yin Yoga Medicine

Laat de stress en dagelijkse spanning los!

Yin yoga houdingen gericht op jouw behoeften met begeleiding, gecombineerd met o.a. shiatsu massage. Er is voldoende rust, ruimte en aandacht voor jou, zodat je met een heerlijk ontspannen gevoel weer naar huis gaat.

Ook fijn om cadeau te geven!

 

Yin yoga medicine

Deze tak binnen de Yin Yoga richt zich vooral op individuele sessies. Deze 1 op 1 begeleiding is voor diegene die iets extra’s nodig heeft of gewoon om heerlijk te ontspannen. Wanneer je chronische klachten (lichamelijk of mentaal) hebt en alleen Yin yoga niet voldoende verlichting biedt, is er ook een mogelijkheid voor individuele Yin. Tijdens deze sessie gaan we samen onderzoeken welke houdingen voor jou de meeste verlichting bieden. Of wanneer je niet lekker in je vel zit en graag wat meer rust en ruimte in je hoofd en lichaam zou willen ervaren, dan is een privé yin-sessie erg fijn!

De Yin Yoga Medicine sessies worden gegeven door Monica. Naast de basisopleiding Yin Yoga heeft zij zich verder verdiept door het volgen van diverse medicine modules. Tijdens deze modules staat de pathologie centraal in relatie tot de bijbehorende Yin Yoga houdingen.

 

assisted yin yoga medicine
Assisted Yin Yoga Medicine

 

Yin yoga Medicine is speciaal gericht op:

  • rugklachten (o.a. SI-problematiek en hernia)
  • bekkeninstabiliteit en bekkenklachten
  • knie-, heup- en enkelklachten
  • schouder- en nekklachten
  • reuma, artrose en fibromyalgie.

 

Maar ook bij mentale klachten:

  • spanning en stress
  • burn-out
  • migraine
  • piekeren
  • moeheid enz.

 

Tijdens een Yin Yoga Medicine sessie word je begeleid in diverse Yin houdingen en tegelijkertijd wordt er gewerkt met inzichten vanuit de Shiatsu, functionele osteopathie en/of Cranio-Sacraal therapie.  Het lichaam wordt uitgenodigd zich te ontspannen (in spier- en bindweefsel), zodat er ruimte ontstaat in het hele lichaam en wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Tussen de Yin Yoga medicine begeleidingen zit gemiddeld 2 weken. Een sessie is heel ontspannend, maar kan ook veel losmaken: emotioneel, energetisch, maar ook is een kortdurende verergering van de klachten mogelijk. Na een sessie is het fijn om een wandeling van 15 minuten te maken of naar huis te fietsen en niet gelijk in de auto te stappen.

Meer info over Yin Yoga vindt je hier!

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met Monica op via: monica@yogastudiokrommenie.nl of 06-29122176.

 

Yin Yoga Medicine  

De intake vooraf gebeurd altijd via e-mail of telefonisch. De sessie vindt plaats in onze studio in Krommenie.

1 sessie van ca. 60 min. €65,-

Dag en tijdstip in overleg.

 

Functionele osteopathie

De functionele osteopathie is een behandelingsmethode waarbij het hele lichaam als eenheid wordt gezien. Er wordt gebruikt gemaakt van zachte technieken zodat een optimale functie in beweeglijkheid aangezet wordt.

 

Shiatsu

Het uitgangspunt van de shiatsu is het in balans brengen van de verschillende energiestromen in het lichaam. Door zachte druk uit te oefenen op bepaalde meridianen (energiebanen) in het lichaam, wordt er gewerkt aan het herstel van de energie-balans (chi) en de balans tussen lichaam en geest.

 

Cranio-Sacraal therapie

Met Cranio- Sacraal therapie wordt er gewerkt op ritme van het cranio sacraal systeem. Het effect is meditatief, ontspannend en er ontstaat meer vitaliteit, innerlijke stilte en energie. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.