Yin Yoga XL workshop

Yin Yoga XL Workshop

Datum: zie onze agenda

 

Yin Yoga is een zachte, rustige, maar toch intensieve vorm van yoga en geeft ruimte in je lijf en in je hoofd. De houdingen worden langer vastgehouden, dit varieert van 3 tot 5 minuten per houding. Bij Yin draait alles om ontspanning, ronde vormen en loslaten. Doordat je ontspannen in een houding zit werk je niet in op de spieren, maar op het bindweefsel dat soepeler wordt en de botten en gewrichten die sterker worden. De houdingen worden voornamelijk zittend en liggend uitgevoerd.
Er ontstaat meer opening en ruimte in het lichaam, vooral rond het gebied van heupen, heiligbeen, bekken en de hele rug. Het bindweefsel wordt gehydrateerd en de energie (chi) kan weer gaan stromen. Je zorgt ervoor dat je lichaam zichzelf kan herstellen.

Yin yoga is een tegenhanger van het drukke dagelijks leven (Yang). Als je langer in een houding blijft, kan deze vorm van yoga een meditatief en rustgevend effect hebben. Je kan Yin yoga beoefenen om balans te vinden naast alle actieve of dynamische vormen van bewegen zoals: hardlopen, fitness of een dynamische yoga vorm. Je kan het ook beoefenen als balans naast een langdurige eenzijdige fysieke belasting zoals: lang zitten tijdens een kantoorbaan of langdurig staan. Ook is het geschikt voor mensen met fibromyalgie; artritis; artrose; rug, nek en schouderklachten; hoofdpijn enz.

Het effect van Yin Yoga is een flexibeler, stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker lichaam. Het helpt je grenzen te (h)erkennen en maakt het makkelijker om met compassie naar jezelf en anderen te kijken. Yin Yoga is zeer laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk, zowel beginners als gevorderden.

 

KOM EN ERVAAR HET ZELF TIJDENS DEZE 2-UUR DURENDE WORKSHOP!

 

Kosten: €20,-
Tijd: vrijdagavond 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Yogastudio Krommenie, Eikelaan 87 (ruimte 30)
Opgeven: monica@yogastudiokrommenie.nl

Geef je snel op, want vol = vol.
Max. 10 deelnemers.