Yin Yoga & Yoga Nidra workshop

Datum: zie onze agenda

 

We starten met Yin Yoga houdingen voor ca 90 min. en daarna volgt een fijne Yoga Nidra sessie.

Yin Yoga is een fijne rustige mindful yogavorm. In tegenstelling tot de meer dynamische vormen van yoga is het doel van Yin Yoga niet het versterken of activeren van de spieren, maar juist deze te ontspannen. Je hebt alle tijd om in de houdingen (zittend en liggend) spierspanning los te laten, ruimte en stretching in het bindweefsel toe te laten, te voelen en je adem zijn natuurlijke weg te laten volgen. Het bindweefsel wordt gehydrateerd en de energie in het hele lichaam kan weer gaan stromen.

De effecten die het volgen van Yin Yogalessen op mensen kunnen hebben zijn: ontspanning (fysiek en mentaal), ruimte ervaren in het hele lichaam en hoofd; verbetering adem- en slaappatroon; kalmering van het zenuwstelsel.

Yin Yoga is zeer laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk, zowel beginners als gevorderden.

Yoga Nidra

Yoga Nidra betekent yogische slaap.

Het is een oude Yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent. Het combineert o.a. visualisaties met ademhalingsoefeningen en een bodyscan.
Het zorgt voor een diepe ontspanning voor lichaam en geest. Je gaat hiervoor zo comfortabel mogelijk liggen op de yogamat, gebruik makend van kussens en dekens. Een half uur Yoga Nidra staat bijna gelijk aan 2 uur slaap.

 

KOM EN ERVAAR HET ZELF TIJDENS DEZE 2-UUR DURENDE WORKSHOP!

 

Meer informatie over Yin yoga kun je vinden op onze website, maar een e-mail sturen kan natuurlijk ook altijd.

Kosten: €20,-
Tijd: vrijdagavond 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Yogastudio Krommenie, Eikelaan 87 (ruimte 30)
Opgeven: monica@yogastudiokrommenie.nl

Geef je snel op, want vol = vol.
Max. 10 deelnemers.