Workshops

Op dit moment staan er meerdere workshops voor 2024 gepland. Abonneer je op onze nieuwsbrief voor de laatste updates!

DatumWorkshop / EventMeer info / InschrijvenDocent
18-10-2024
19:00 – 21:00
Yin Yoga – Nidra XL
Thema HERFST en het element “Metaal”
Via momoyogaMarcel Smit
27-10-2024
13:00 – 15:30
ADEMCIRKEL met Sjoukje en Monique
Inschrijven
Sjoukje
& Monique
ADEMCIRKEL

Met een verbonden ademhaling open je je ademhalingssysteem. Je ademt diep in en ontspannen uit zonder pauze tussen je in en uitademing. Je ademhaling is “verbonden”.

Je krijgt zo meer zuurstof binnen dan normaal, en dat maakt van alles los in je hoofd en in je lijf. Er kunnen emoties, gedachtes en herinneringen aan de oppervlakte komen. En soms kun je zelfs een spirituele ervaring hebben. Alles wat zich aandient wil alleen maar even gezien of gevoeld worden. Je accepteert het. Je hoeft er verder niets mee te doen. Je voelt wat je voelt en je ademt rustig door. Je gaat diep tot in celniveau en je werkt rechtstreeks op je zenuwstelsel. En zo heel je jezelf. Fysiek, mentaal en emotioneel kom je zo weer in je kracht staan.

Het brengt je dieper in contact met jezelf. Het opent je hart. Je ruimt letterlijk de opgekropte emoties zoals angst, woede of verdriet op. Je ziet dan dat je al heel bent en dat alles wat je nodig hebt al in je zit. Wat overblijft is een gevoel van eenheid en heelheid.

Omdat we in een groep zijn zal de energie van de groep je helpen. In een groep is het ook makkelijker om mee te gaan in het proces. Dat is de kracht van de cirkel.
Het uiteindelijke resultaat is dat je meer plezier, blijheid en ruimte in jezelf ervaart in je dagelijkse leven.
Wij zullen je met liefde en aandacht in dit proces begeleiden.

HOE ZIET DE CIRKEL ERUIT:
Na een korte introductie ga je liggen op je plekje, doen we een meditatie, om bij jezelf aan te komen. Daarna ga je verbonden ademen, in jouw eigen ritme. Gedurende 45 minuten adem je vol in en ontspannen uit door je mond. Dat lijkt lang, maar je zult merken dat het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. Waar we zien dat de adem niet optimaal stroomt zullen we je persoonlijk begeleiden, zodat de energie die vastzit weer kan gaan stromen. Na het ademen mag je heerlijk uitrusten en is er muziek en vaak vinden hier mooie “magische” ervraringen plaats. Lekker integreren vanbinnen.
We drinken samen thee met wat lekkers om weer rustig te landen.

*Zorg ervoor dat minimaal 1,5 uur voor aanvang van de ademcrikel niets meer eet. En eet bij voorkeur iets licht verteerbaars.
*Zorg voor comfortabele kleding, liever zonder ritsen en knopen. *Ook is het fijn om het daarna een beetje rustig te houden en niet naar een drukke verjaardag te gaan of iets dergelijks.

We ademen op onze prachtige locatie bij Yogastudio Krommenie.
Je kunt gratis parkeren met de auto en er is ook gelegenheid om je fiets te parkeren. Een kwartier voor aanvang is de deur geopend.

Neem een handdoek of deken mee om op je mat te leggen.
Verder Dekens en kussens hebben we hier voor je.

Contra-indicatie. Helaas is verbonden ademen niet voor iedereen.
Val je in een van deze categorieën? Dan is diepgaand ademwerk (op dit moment) waarschijnlijk niet voor je geschikt, of is extra alertheid geboden. Neem verantwoordelijkheid, overleg met Monique en Sjoukje, en bij twijfel, raadpleeg altijd eerst een arts.
– Zwangerschap (in elk stadium)
– Ernstige PTSS of trauma
– Actief gebruik van recreatieve drugs
– Gebruik van medicijnen die de hersenstructuur veranderen, zoals anti-angst medicatie, antidepressiva, ADD- en OCD-medicijnen, enz. Overleg in dit geval met Sjoukje of Monique
– Netvliesloslating
– Glaucoom
– Nieraandoeningen
– Hoge bloeddruk
– Hart- en vaatziekten, waaronder angina, eerdere hartaanval of beroerte
– Diagnose van een aneurysma van welke aard dan ook
– Ongecontroleerde schildklieraandoeningen
– Diabetes (elk type)
– Ernstige astma -> voor lichte tot matige astma kunnen we dit bespreken, maar belangrijk is om je inhalator mee te brengen naar de sessie
– Epilepsie
– Voorgeschiedenis van epileptische aanvallen
– Eerdere diagnose van bipolaire stoornis, schizofrenie of een andere psychiatrische aandoening
– Ernstige psychosomatische aandoeningen
– Recente chirurgie, hechtingen of verwondingen
– Ziekenhuisopname voor een psychiatrische aandoening of emotionele crisis in de afgelopen 10 jaar
Je bent altijd zelf aansprakelijk en verantwoordelijk voor deelname aan een ademwerksessie, dus weet van tevoren wat je eventueel kunt verwachten, en overleg eventueel jouw persoonlijke situatie met ons.
Via onze websites kunnen jullie contact met ons opnemen.

Tijdens een ademwerksessie is het mogelijk dat je fysieke, emotionele, mentale en zelfs spirituele sensaties gaat ervaren. Dit zijn tijdelijke reacties die gebeuren binnen de context van het tijdelijk aanpassen van je ademhaling.

Fysiek

Tintelingen, spierspanning en verkrampingen – met name in je handen, voeten, bekkengebied, keel en mondgebied – trillen, schudden, temperatuurwisselingen, boeren, zuchten, lachen, schreeuwen, een diepe staat van ontspanning.

Emotioneel

Woede, boosheid, verdriet, kwaadheid, opluchting, rouw, angst.

Mentaal

Herinneringen, gedachten, patronen, overtuigingen.

Spiritueel

Visioenen, helderheid, inzichten, een gevoel van eenheid of verbondenheid, met jezelf of het grotere geheel. 

Ademwerk kan diepe heling brengen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau. Het is echter in geen geval een vervanging voor therapie, medisch advies van een huisarts of andere gekwalificeerde arts, medisch of psychiatrisch onderzoek, diagnose of behandeling. 

Mijn eigen eerste keer was GE-WEL-DIG! Ik voelde zoveel liefde en verbondenheid. Ik had me nog nooit zo verbonden gevoeld. Deze ADEMCIRKEL had mijn leven veranderd. In 2 uurtjes! Toen besloot ik dat meer mensen dit moesten ervaren. Zo ben ik een paar jaar later de opleiding tot Ademcoach gaan doen. En nu geef ik ze zelf.

Na de 2e ADEMCIRKEL die ik zelf in de studio gaf, was een zeer ervaren collega Yogadocent zo enthousiast, ze reageerde bijna precies hetzelfde als ik. En ze schreef zich direct in voor de volgende cirkel, nu samen met haar partner. En ontdertussen had ze zich ingeschreven voor de opleiding Ademcoach.– Monique Schram – Martelhoff